Jeg har vist en fobi

For snart et par måneder siden, da jeg skulle til lægetjek for at kunne tage kørekort, fandt min læge ud af, at jeg har et indskrænket synsfelt nederst til højre på mit venstre øje. Det er der sandsynligvis ikke noget galt i det – jeg er nok født med det, og jeg har aldrig selv bemærket det. Men min læge sendte mig altså videre til en øjenlæge. Han sendt mig videre til Rigshospitalet, der igen sendte mig videre til MR-skanningHvidovre hospital. Og det er faktisk det, min historie handler om.

MR-Skanner

Jeg havde en tid til MR-skanning i torsdags, hvor jeg jeg blev lagt på båren og skubbet ind i skanner-røret. Det var ikke samme model som på billedet ovenfor, men konceptet er det samme. Jeg fik ørepropper i, høreværn på, og mit hoved blev spændt fast i en slags hjelm eller bøjle, så jeg ikke kunne bevæge hovedet. Der skulle jeg så bare ligge og slappe af i en time. Det var lettere sagt end gjort.

Jeg tror jeg klarede ca. 5 minutter, før jeg bad om at blive kørt ud igen. Det var simpelthen det ubehageligste, jeg nogen sinde har prøvet. Tankerne løb løbsk, røret føltes hundrede gange smallere end det egentlig var, og sekunderne tikkede alt for langsomt af sted. Jeg ved ikke om det var klaustrofobi, men jeg kunne slet ikke overskue, at jeg skulle blive liggende dér de næste 55 minutter. Så jeg afbrød skanningen. Jeg fik en ny tid til ugen efter – i dag, og tog hjem.

Katrine blev vist lidt chokeret da en grædende Martin kom hjem. Jeg kunne ikke holde tankerne inde i mig selv. Og jeg var voldsomt chokeret over min egen reaktion. Sådan en angst-reaktion har jeg aldrig prøvet før. Jeg var helt ude af den, så jeg måtte melde mig syg resten af dagen.

I dag gik det så meget bedre. Jeg kom en time før skanningen og fik noget beroligende medicin. Og så havde jeg Katrine med; hun holde om mine fødder under hele skanningen. Det vil jeg gerne anbefale til andre. Det var meget betrykkende at kunne mærke, at man ikke er alene, når man nu ikke kan se ret meget ud af røret.

Men nu skylder jeg vist også Katrine en times fod-nusseri.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *