10 års jubilæum

I dag kl. 15.17 har jeg jubilæum – 10 års jubilæum!

Da er det nemlig præcis 10 år siden jeg blev oprettet på det elektroniske debatsystem NET-Dialog. Dengang var det socialdemokratiet og fagbevægelsens interne netværk, men siden har det ændret sig meget, og det er nu kun en masse minde organisationer (herunder DSU) der bruger det.

NET-Dialog login

Jeg blev oprettet for 10 år siden i forbindelse med et LO-ungdom sommerkursus i 1996. Det var før jeg selv fik internet og email-adresse, så jeg har nu også haft en email-adresse i 10 år. Jeg har altid godt kunne lide FirstClass programmet, som systemet bruger. Det er let at finde rundt i og meget let at bruge. Godt nok er mulighederne i en webbaseret med tiden med tiden vokset fra NET-Dialog, men der er stadig noget helt specielt over det. Det er lige til at gå til, og man skal ikke vente på websider der bliver hentet ind.

Jeg forventer ikke gaver i forbindelse med jubilæet, men man kan da smide mig en kommentar hvis der er nogen der har lyst. :-)

You may also like...

8 Responses

 1. Kasper siger:

  Ha! Jeg griner ad dine ti år. Jeg kom på DiALOg, som det hed dengang, allerede den 21. august 1995! Siden er det blevet til 53 uger, 2 dage, 10 timer og 47 minutter på det som du siger ganske udmærkede system.

 2. Martin siger:

  Godt ord igen. Jeg husker det ikke som DiALOg, men som to forskellige navne til det samme system: Nemlig DiAlog, og DiaLOg. Det var DiaLOg jeg kom på, da jeg blev oprettet af LO-Ungdom. Så jeg har et login der starter med FUN – Fagbevægelsens Ungdoms Netværk. Men jeg må bukke mig i støvet for dig, Kasper – du har været logget lidt længere tid på end mig. Min statistik siger kun 39 uger, 2 dage, 10 timer og 10 minutter. Ok, jeg skammer mig. Det burde have været mere. Især efter et år hos DUI.

 3. Lars siger:

  Ak ja – FirstClass, det har jeg brugt rigtigt mange modem-timer på at være online på. Af og til kan man godt savne det lidt. F.eks. var det rigtigt godt til at dræbe spam inden det kom ind – selvom e-mail gatewayen var en commodore c64 der kørte en ZX Spectrum emulator og var forbundet med et 1200 baud modem til resten af verden (altsammen mens det kørte BeOS programmeret af Dr. Mønsted himself).

 4. Kasper siger:

  Ahh, BeOS. Det var sgu et godt OS… jeg kan huske, der var en nyhedsgruppe på dansk dedikeret til Be.  Desværre var aktiviteten meget lav :-)

  Men det kunne håndtere multi-processorer meget bedre end Windows – og jeg havde en fed maskine med 2×450 MHz PII engang. Se, det var tider!

 5. Martin siger:

  Hej Kasper, Det er da bare om at gå i gang med download og installation. Jeg glælder mig meget til at høre om dine erfaringer med BeOS anno 2006. BeOS Personal Edition, eller BeOS Developer Edition.

 6. Jeanette siger:

  Hej Martin.

  Nå du har været på DiALOg i ti år, så har jeg også. For vi var på samme kursus! Tillykke til os to.
  Jeg kan stadig huske, hvor sindssygt jeg syntes systemet var – og bare det der med at jeg havde en e-mail. Hold kæft, hvor var jeg bare fremme i skoene. Og man kunne chatte. Det havde jeg aldrig prøvet før og dengang havde jeg aldrig forestillet mig, at mit liv i den grad skulle være så bundet op og bundet sammen af nettets og Dialogs lyksaligheder :-)

 7. Dan siger:

  Hej gæve dialog brugere.

  Ja, jeg må erkende jeg blot har været oprettet siden 1998, men har til gengæld brugt 44 uger, 1 dag, og 50 min af mit liv på systemet.

  Jeg husker faktisk også at være modemopkoblet, hvilket betøde at chats nemt kunne strække sig over et par opkald, da jeg ofte faldt af forbindelsen.

  På trods af, at der jo selvfølgeligt er sket en del, er der ikke sket så meget med FirstClass, i forhold til hvormeget foran det var dengang. Lidt ærgeligt.

  Det var faktisk meget tæt på at alle handelsskoler i 2000 ville have lagt alle deres elever ind på systemet, hvilket nok kunne have givet et lille boost. Men den sejr tog blackboard systemet….

  Men tillykke med tiårs jubilæet.

  Mvh. Dan Holt Jensen

 8. Martin siger:

  Også tillykke til dig, Jeanette!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *