The Mole – den tjekkiske muldvarp

 

Jeg kom forleden til at tænke på den lille muldvarp, som man så små tegnefilm med som barn. Så jeg ville lige se om man kunne finde nogle klip med den. Og selvfølgelig var det da muligt. Jeg har sat en lille film om muldvarpen og sneglen ind neden for. Der kan findes flere ved at søge efter ‘Krtek’ på YouTube.

Jeg ved ikke hvad det er ved den lille muldvarp der fascinerer mig. Måske er det bare nostalgien ved at man så de små film som barn. Muldvarpen er vel på en måde en slags forløber for de mange små tegnefilm (så som Pingu), der ikke har lagt stemmer på, så de kan ses af børn verden over.

For et par år siden, da Katrine og jeg var på ferie i Prag, købte jeg lidt “The Mole”-souvenirs med hjem. Jeg har en t-shirt med muldvarpen, en nøglering med muldvarpen, og selvfølgelig en DVD. Måske lidt nørdet?

You may also like...

6 Responses

 1. Lars siger:

  Muldvarpen var og er en klassiker. I den yngre kridttid da jeg gik i skole havde skolen ikke en VHS-båndafspiller, men måtte nøjes med et filmapperat. Det eneste jeg kan huske at have set på det apperat, siddende på de hårde gymnastikbænke i det kosteskab der var lavet om til filmlokale, var netop Muldvarpen. Det allerbedste var når vi kunne overtale vikarene til at spille filmen baglæns – ak ja, det var før verden gik af lave :-)

 2. Martin siger:

  Jeg tror desværre ikke min DVD kan afspilles baglæns. :-( Men det havde da være en rar feature.

 3. Jakob siger:

  Ja du har helt ret – fantastisk!
  Jeg er på jagt efter den dvd til nine nevøer – HVOR KAN MAN KØBE DEN?

  @Martin – hahahahhaah ja sku baglæns… nøjjj det har jeg brugt megen tid på….8mm er også svært at få igennem dvd-afspilleren… så selvom men rev det igennem baglæns ville det no ikke funke ;o)

 4. Martin siger:

  Hej Jakob.

  Jeg købte min DVD i en bogbutik i Prag, men det ser ud som om man også kan købe flere forskellige DVD’er men muldvarpen på den tyske Amazon:

  http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_d/303-1367433-4020227?url=search-alias=dvd&field-keywords=Der+Maulwurf

  De har også et boksset med 5 DVD’er

  http://www.amazon.de/Maulwurf-Collection/dp/B00005TZ9T/sr=1-11/qid=1165936142/ref=sr_1_11/303-1367433-4020227?ie=UTF8&s=dvd

  Mvh. Martin

 5. Jakob siger:

  Tak skal du have – jeg går på jagt
  God Jul

  mvh
  Jakob

 6. Christina Ruhlmann siger:

  Jeg var desværre for fedtet, da jeg gik i “mullebutikken” i Prag sidste år – men deres priser var noget pebrede. Jeg købte en mullevideo i Bog&ide for 9 år siden til 20 kr. Man kunne faktisk få 3 stk. for en halvtredser, men de tider er nok ovre, men måske man kan få dem på dvd herhjemme. Mullefilmene er simpelthen fantastisk børneopdragelse i venskaber og følelser, både det svære og det sjove!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *