Paint.NET – en Microsoft Paint erstatning

I dag vil jeg anbefale program der hedder Paint.NET. Det har intet at gøre med Paint i Windows, andet end at programmørerne ville lave et bedre program.

Paint.NET logo
Jeg har ikke brug for et billedebehandlingsprogram der kan alle mulige smarte ting. Det forvirrer mig bare. Derimod er Paint der følger med Windows måske lige en tand for simpelt. Jeg har helt basalt kun brug for at kunne ændre størrelse på billeder og klippe dem til.

Derfor glæder dig mig at der findes et program som Paint.NET, der i brugen er lige så simpelt som Paint, men kan meget mere – og så samtidig er gratis.

Paint.NET screenshot

Jeg har ovenfor lavet et screenshot af programmet, så man kan se hvordan interfacet ser ud. Hvis der er nogen der spørger til den lille hund – så er det min farmors lille chihuahua. Den hedder Mickey.

Programmet kan hentes her fra: www.getpaint.net
Her kan også ses flere screenshots.

You may also like...

4 Responses

 1. Martin siger:

  Nu er det allerede kommet i en version 2.70. Jeg elsker programmer der selv fortæller, når der en ny version tilgængelig. Men funktionen skal kunne slås fra. Det er nemlig møgirriterende hos brugere uden administrative rettigheder, som alligevel ikke kan installere den nye version.

 2. Peter siger:

  Hej Martin – Mange tak for tippet! Det var præcist, hvad jeg selv stod og manglede også – og det funger rigtigt fint.

 3. Martin siger:

  Det er da godt Peter. Det er præcis derfor jeg jer har skrevet om det. Så nu har indlæget ikke været helt spild af tid :-)

 4. Martin siger:

  Jeg er lige ved at installerer version 3.0 – ifølge deres webside er den væsentligste nyhed at hele interfacet er blevet omskrevet til at håndtere flere åbne billeder på én gang. Det ser lovende ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *