Solbær fra haven

Jeg har før skrevet om det rare ved at bo i et hus med have. Senest skrev jeg om glæden ved nyopgravede kartofler. Men nu vil jeg skrive lidt om solbærene. Vi har nemlig to store solbærbuske i haven. Jeg vil tro der mindst er et par kilo bær på dem.

Solbærbusk i haven

Jeg har i et stykke tid overvejet hvad jeg skulle lave af dem, så for et par uger siden gik jeg i gang med at lave marmelade. Der er næsten intet bedre til morgenmad, end en klat solbærmarmelade på en ostemad. Og det gør det bestemt ikke dårligere at marmeladen er hjemmelavet – skulle jeg lige huske at fortælle.

Hvis der er nogen der selv vil kaste sig ud i det skal man bruge følgende ingredienser:
1 kg. solbær, 600 g sukker, 1 dl vand, og 1 brev Rød Melatin.

Solbær fra haven

Solbærene skal ordnes, og bringes i kog med en smule vand. Der skal bruges så lidt vand som muligt. Bunden af gryden skal bare være dækket. Bærene koges 5-10 minutter, alt efter hvor udkogte med ønsker dem. Sukkeren kommes i og bærene koges op igen. Gryden tages af varmen, og så skal melatinen i. Det er en individuel sag hvormeget man synes der skal i. Jeg kan godt lide at marmeladen er rigtig stiv, så jeg brugte et helt brev. Man kan drysse det forsigtigt i under omrøring, men er man bange for at få klumpe i marmeladen kan man opløse det i en lille smule vand, og blande det i. Tilsidst bringes marmeladen i kog igen. Til sidst er det bare at hælde det på atamonskyllede glas og glasene dem på køl.

Solbær der koger

Marmeladen blev det rene mums, men der var måske lige lidt mere end Katrine og jeg kunne indtage, så et eller andet skulle det bruges til. Jeg fandt på at bruge det til en solbærtærte.

Jeg lavede en simpel tærtedej:
100 g margarine, 150 g hvedemel, 1 spsk. sukker og 2. spsk. creme fraiche.
Bland det hele sammen og lad dejen stå på køl i ½ – 1 time før den rulles ud.

Efter en halv time i oven ved 225 grader så resultatet ud som nedenfor.

Solbærtærte

Det smagte fantastisk med en ordentlig skefuld flødeskum på. Men man skal vente med at skære tærten ud til den er helt afkølet. Ellers er solbærmassen for flydende og løber ud.

Velbekomme!

You may also like...

1 Response

  1. Kasper siger:

    Lækkert. Du kunne nu godt have sendt et glas til Frederiksberg – jeg er nemlig også en stor solbærmarmeladefan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *