Hvad skal vi med Caps Lock ?

Caps Off

Jeg er lige stødt på ovenstående webside – CAPSoff.org – en side der tager spørgsmålet op: “Hvad skal vi egentlig med Caps Lock knappen?”. Den var meget smart, dengang skrivemaskiner var mekaniske – og man ville få krampe i lillefingeren over at skrive flere store bogstaver efter hinanden. Dengang var det også den eneste mulighed, man havde for at fremhæve ord. I dag kan vi let lave teksten både fed, kursiv og understreget – for ikke at snakke om muligheden for at skifte størrelse og skrifttype.

I dag har vi altså slet ikke brug for Caps Lock knappen – den er da til irritation. Skriver man kun med store bogstaver tror folk man råber og misforstår budskabet. Alle har nok også prøvet at ramme Caps Lock ved en fejl, hvilket resulterer i sætninger hvor der begynder med småt og resten er store bogstaver.

Derfor er min opfordring (ligesom ovenstående websides) til keyboard-producenterne:
Fjern den! – vi bruger den ikke!

You may also like...

3 Responses

 1. Claus siger:

  Helt enig. Findes der en måde at inaktivere den (udover at fjerne den rent fysisk)?

  Claus Leopold

 2. Martin siger:

  Jeg har fundet et lille program der laver “Caps Lock”-knappen om til en Ctrl-knap. Programmet hedder Ctrl2Cap, og kommer fra SysInternals.

  http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/Ctrl2Cap.mspx

 3. Henrik siger:

  Så kan man da om ik andet konkludrer at programmet er navngivet forkert da det jo burde hedde cap2ctrl *G*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *