Verdens bedste lakrids?

For et par uger siden var jeg på en kort smuttur til Finland for mit arbejde. I den anledning kikkede jeg lidt på det forskellige finske slik i lufthavnens taxfree-shop. Hvis man er en tur i udlandet, synes jeg også man skal smage deres slik.

Jeg kendte ikke så meget til Finsk slik, andet end at der vist var noget der hed finsk lakrids. Jeg havde på forhånd Googlet, og fundet frem til at de to største Finske slik-producenter er Fazer og Panda – to firmaer vi også kender fra slikhylderne i Danmark.

Super Salmiakki

Men lakrids var åbenbart det helt store i Finland. Overvægten af slik i taxfree-shoppen var bestemt lakrids, så jeg købte et par forskellige poser med hjem.

Posen på billedet er en “Super Salmiakki” fra Fazer, og det smagte helt fantastisk. En ikke alt for dominerende salmiaksmag, med en rund smag af ren lakrids. Det er klart den bedste lakrids jeg har smagt. Men posen er desværre tom – og jeg købte kun én med hjem.

Derfor vil jeg gerne have lidt hjælp. Er der nogen der ved hvor man kan købe dem i Danmark? Ingredienserne på posen stod på dansk, så de må også forhandles i Danmark.

Har du set dem?

You may also like...

10 Responses

 1. Martin siger:

  Jeg har skrevet til Fazer og spurgt hvem der sælger eller distibuerer Super Salmiakki i Danmark. Jeg har fået følgende svar, så jagten fortsætter:

  Dear Martin!

  Thank you for your interest in our products.

  We sell our products through Valora Trade in Denmark. Please contact them to find out if and where you can buy this product in Denmark.

  Their e-mail address is info(a)valoratrade.dk and
  the telephone number 44 – 57 58 59.

  Good luck!

  Med vänlig hälsning
  Cloetta Fazer Sverige AB
  Konsumentservice

  Britt-Marie Sellberg

 2. Martin siger:

  Jeg skrev selvfølgelig straks til Valora Trade, og har i dag fået svar fra dem. Svaret er desværre ikke hvad jeg håbede, men de har da give mig lyst til en tur på tanken:

  Hej Martin !

  Tak for din henvendelse til Valora Trade Denmark A/S.

  Super Salmiakki posen føres desværre ikke i Danmark – men vi har i stedet denne pastil æske med 40g.

  Super Salmiakki æske

  Jeg kan hjælpe dig med hvilke butikker nær dig der har mulighed for at købe Super Salmiakki æsken – hvis de ikke har den på hylden kan du evt. spørge om de vil bestille hjem.

    » Hydro Texaco
    » Shell-BFI
    » Kwik Spar
    » Super Spar
    » SuperBest
    » Merko

  God jagt og god dag.

  Med venlig hilsen

  Betina Frænell
  Sales Coordinator

 3. Martin siger:

  Nu fandt jeg endelig Super Salmiakki pastilæsken hos den lokale Merko-købmand, og kan konstaterer at det er de samme lakridser – bare mindre.

  Prøv dem!

 4. Kristian siger:

  Skønt at høre at jeg ikke er den eneste som har “ud af kroppen” oplevelser mht til udenlandsk slik – glæder mig til at smage de pastiller.

  Men når vi nu er i samme genre, kan jeg kun anbefale dig/jer at prøve islandsk slik. Island har en god tradition for at lave chokolade (mest lyst) og ofte blandes lakrids (salt lakrids) og chololade i samme produkt. Efter at have været i Island to gange, er min klare favorit: Kulusukk.

  Kulusukk kan desværre ikke købes herhjemme endnu, men Irma sælger heldigvis nogle enkelte andre islandske slikprodukter, som også smager skønt.

  Dog er Kulusukk den ultimative slik-nydelse; en lidt stor semi-mørk ckololadekugle med saltlakrids i midten og de sælges altid i store poser fra 300 g. Er du først kommet igang med en pose, stopper du ikke igen.

  http://www.nordicstore-vikings.com/kulusukk_chocolate_covered_licorice_2447_prd1.htm

 5. Anders siger:

  Hej. Salmiakki er da en gammel kending i danmark. Super udgaven har jeg dog også kun fundet i æsker, men den er også ret god.

  Hvis det er noget findes der også salmiakki chokoladeplader :p Det er lys chokolade med salmiaklakrids fyld, en lidt sær men egentlig herlig oplevelse.

 6. inas siger:

  Lyder spændene, og jo kulusukk er helt klart noget af det LÆKRESTE jeg har smagt, første gang jeg smagte kombinationen af lakrids og chokolade var jeg ved at kaste op, men jeg kan fortælle at det helt klart er den ultimative smagsoplevelse for smagsløgene, og man vender sig til den ellers bizzare kombination, efter man har gennemædt sig en halv-pose (helt klart besværet værd) ;)

 7. Hej! Vi har både finsk lakrids i stænger og afskåren og jeres omtalte kombination af chokolade og salt lakrids. ( chokolakrids ) De kan købes online i portioner af 100 g.
  Venlig Hilsen
  Anette
  slikfabrikken.dk

 8. kiz siger:

  Åhh jeg elsker de lakridser…jeg var så heldig at finde dem ved trianglens, kbh 7 Eleven …men nu har de dem ikke mere…

  Martin hvor helt konkret fandt du dem…var det i nærheden af kbh eller nord for?
  tak Kiz

 9. klitten siger:

  er der nogen der ved hvor man kan få dem idag ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *