Udbyder censurerer internettet

 Tele2 logo

I går besluttede Københavns byret ved dom at internetudbyderen Tele2 skal blokere for den russiske musik-side “All Of Mp3”. Læs domsudskriften her.

Jeg vil egentlig ikke tage stilling til sidens indhold. Jeg har ikke engang lyst til at linke til den. Vil man gerne finde den kan Google nok hjælpe. Men jeg har en holdning til at begrænse internettet.

Internettet er et åbent netværk. Internettet ejes ikke af nogen. Derfor er det meget tvivlsom at tvinge internetudbydere til at lukke for dele af den frie informationsmotorvej. Det svarer lidt til, hvis HUR skulle nedlægge et bus-stoppested, fordi det lå lige op af en hashklub. HUR er da ikke ansvarlig for at deres kunder tager bussen hen til hashklubben. Ligeledes er Tele2 heller ikke ansvarlig for hvilke sider deres kunder kikker på. Og da heller ikke hvordan et eller andet firma i Rusland vælger at drive virksomhed.

Som en teknisk sidebemærkning kan det siges at Tele2 lukker for siden ved at ændre i deres DNS-servere, så man ikke kan slå domænet op. Der virker dog kun hvis man bruger Tele2’s DNS-servere, som man jo normalvis gør som kunde hos dem. Men hvis man bruger en DNS server fra et andet land, fx. fra gratistjenesten OpenDNS – så kan man sagtens slå siden op. Vil man prøve det kan man på OpenDNS’ webside finde en god vejledning i hvordan sættes op. Det er let og tage ganske kort tid.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *