Gratis software til Nokia 5500

Som før fortalt har jeg købt mig en ny mobil-telefon; en Nokia 5500 Sport. Jeg fandt hurtigt ud af at operativsystemet på sådan én er Symbian OS v9.1 S60 3rd Edition, så næste skridt var at gå på jagt efter software til den. Derfor har jeg samlet en lille liste over gratis software, som jeg synes er uundværlig.

SMS Accelerator [download]

Det har åbenbart vist sig at der i denne telefon-model (og andre med samme OS) er en fejl, der gør at telefonen med tiden bliver langsommere til at sende SMS’er. Derfor har Nokia lavet dette fix. Det er selvfølgelig ikke et rigtigt program, så man lægger ikke mærke til at det er der. Men det ville være dumt ikke at installere det.

AutoLock [download]

Dette er måske i grunden det mest brugbare software til telefonen. Det er et program der ligger i baggrunden og sørger for at tastaturet på telefonen bliver låst når telefonen ikke har været brugt i et givent antal sekunder. Denne funktion burde simpelthen havde været med i telefonen fra starten af.

Windows Live Messenger [download]

Hvis man er total afhængig af Windows Live Messenger, så er der også mulighed for at få det på sin Nokia-telefon. Det er selvfølgelig ikke så let at skrive beskeder på en telefon – men man slipper for at være offline, når man ikke lige er i nærheden af en computer. Der står ikke noget om det i programmet, men jeg har flere stede på nettet set folk skrive at programmet kun virker 3 måneder. Hvis dette skulle være tilfældet kunne man i stedet prøve Hier, eller en af de andre alternativer.

Mail for Exchange [download]

Har du din emails på en Microsoft Exchange server, vil du sikkert savne muligheden for at bruge ActiveSync på Nokia-telefonen. Men dette program giver dig mulighed for at synkronisere din post mv. med en Exchange-server via ActiveSync.

Calcium [download]

Regnemaskinen der følger med telefonen er meget besværlig. Man skal med joysticket bevæge sig rundt mellem knapperne med +, -, :, osv. Men dette program tildeler regnefunktionerne direkte til de forskellige knapper i joysticket. Det er et must-have, hvis man har tænkt sig – bare indimellem – at anvende telefonen som regnemaskine.

Opera Mini [download]

Opera har lave en lille skrabet browser for mobiltelefoner. Dens styrke er at denne ikke bare henter siderne og fortolker dem. En (slags proxy-)server hos Opera henter siden og konverterer den til et format hvor billeder og kode er minimeret til den lille browser. Derved bliver data-mængderne mindre – og hastigheden hurtigere.

Screenshot for Symbian OS [download]

Hvis man gerne vil lave guider til brug af forskellige funktioner på telefonen, eller anmelde programmer til telefonen, så kan man ikke leve uden en applikation der kan gemme visningen på skærmen som et billede. Det kan dette program. Nemt og enkelt.

E2MAME [download]

Og så lige en til det sjove hjørne. Hvad med at få Bubble Bobble, Frogger, Donkey Kong eller Space Invaders på mobiltelefonen? Det kan lade sig gøre med denne MAME emulator. Den kan fortolke rom-filer fra gamle arcademaskiner. Måske mere kitsch end decideret underholdning. Men rigtig sjovt! Da der på de fleste roms er copyright, følger der ingen spil med emulatoren. Men man kan sagtens finde en del på nettet.

På nuværende tidspunkt er der ikke lavet en version til “3rd Edition” af S60 færdig endnu, men man kan hente en velfungerende beta, fra udviklerens ftp-server.

You may also like...

96 Responses

 1. Beate siger:

  Disse sidene dine er kjempeflotte! Jeg har et spørsmål når det gjelder AutoLock: Vet du om det er mulig å angi tid for når automatisk tastelås skal aktiveres? Jeg husker at den funksjonen var i min første Nokia, for 10 år siden :-)

 2. Martin siger:

  Hej Beate.

  Jeg er glad for at du kan lide min side.

  Man kan i telefonen kun angive hvor lang tid der skal gå, før telefonen bliver låst – og altså ikke tastaturet. Men det kan man bruge programmet AutoLock til. Når programmet er installeret kan du finde det i menuen med personlige programmer. Her kan du tilpasse hvor lang tid der skal gå før tastaturet låses.

 3. Beate siger:

  Flott, tusen takk, nok en gang, det virket helt perfekt! Jeg angret på kjøpet mitt i nesten en uke, og gikk en periode tilbake til min gamle ødelagte mobil, men disse forbedringene hjelper virkelig. Nokia burde takke deg :-)

  Vennlig hilsen
  Beate

 4. Martin siger:

  Hej Morten,

  Ja da – jeg har fået både Bubble Bobble, Frogger, Donkey Kong og Space Invaders til at køre på telefonen. Men det er ikke så sjovt at spille på på det lille joystick på telefonen. Det er mere bare for sjov.

  Jeg har lige tilføjet et program mere på listen – et program til at tage screenshots med. Desværre virker det ikke inde i E2MAME programmet, så jeg kan ikke lige vise et billede af Donkey Kong, men jeg har brugt det til at gemme billede af de temaer jeg bruger.

 5. Morten siger:

  Rigtig fed samling af gode links. Håber du bliver tilfreds med den nye telefon. Du lader til at være én af de få, der virkelig får benyttet alle dens funktioner m.m. Lad mig lige høre, har du fået Donkey Kong til at køre på den??..

 6. Peter siger:

  Her er der masser af gratis ting til vores Nokia 5500
  http://www.allaboutsymbian.com/software/Nokia_5500/freeware/

 7. Martin siger:

  Det ser godt ud Peter.

  Men kunsten er ikke at finde software på nettet. Kunsten er at findet noget der er godt, og kan bruges til noget. Er det noget specifik fra siden du kan anbefale?

 8. Morten siger:

  Hmm. man sku’ måske prøve sådan en Symbian-telefon engang.

 9. Lasse siger:

  Hej Martin.. Jeg har undersøgt det lille fine program (Hier) du omtaler her på siden. Men jeg kan ikke finde ud af, om det er gratis at bruge. Er det noget, du kender noget til? Jeg er nemlig typen som er afhængig af MSN, men har dog ikke så mange penge.

  Så det ville være lykken, hvis det var gratis at snakke med folk på msn via sin mobil.

  Jeg roser forresten din HP. Den har hjulpet mig hurtigt i gang med al det sjove til min nye N 5500. Tænk at den kan så meget :D

  Mvh. Lasse Gerding

 10. Martin siger:

  Hej Lasse,

  Jeg har læst at Heir skulle være gratis, men jeg har ikke selv prøvet det. Jeg har kun prøvet “Windows Live Messenger” som jeg skriver om her på siden. Og det virkede fint.

  Men det er ikke rigtig noget jeg bruger. Gider ikke betale for data-trafikken, og er desuden foran en computer med MSN det meste af dagen.

  Hvis du søger på Google, er det mange andre MSN-programmer til Symbian S60 – om de er gratis ved jeg ikke.

  Desuden er det ikke så mange penge det drejer sig om. Jeg fandt et alternativ der hedder TurboMSN på nettet. Det koster $20.95 – det er omkring 120 kroner.

 11. Lasse siger:

  Okay.. Jeg takker mange gange. Det koster kun data trafikken, og det man skriver på MSN’en (på mobil) fylder ikke særlig meget i data. Og eftersom der går 1.000.000 BYTE på 1 Mb (som koster 15 kr. hos Telia, så er det en utrolig billig løsning hvis man ikke selv har internet, og samtidig er afhængig af MSN :)

  Det er en rigtig god løsning, og jeg roser endnu en gang din smarte side, og tak for hjælpen :D

  Mvh. Lasse Gerding

 12. Simon siger:

  Halløj.

  Jeg sad og søgte efter freeware og så fandt jeg din side.
  Genialt af dig :-)! Og fedt at du gider at offentliggøre dine fede fund!

 13. Simon siger:

  Jeg glemte at poste mit spørgsmål i min iver for at rose dig :P

  Efter min mening er SMS Accelerator det fedeste du har fundet. Synes det er så fedt at min telefon nu ikke bliver langsommere og langsommere til at sende SMS’er. Jeg undrede mig bare over om det er på min telefon? Er det sat til og alt det der efter den har sagt at installationen var fuldført?

 14. Martin siger:

  Hej Simon,

  Tak for rosen angående min blog. For at svare på dit spørgsmål om SMS Accelerator, så kan det kun ses at det er installeret i Programstyring. Her kan du også fjerne det igen.

 15. Steen siger:

  Hej Martin

  Ved du om der findes et program, der kan gøre, så man kan få og bruge smileys i SMS, for det savner jeg fra min 5140.

  VH
  Steen Christensen

 16. Martin siger:

  Hej Steen,

  Jeg har prøvet at søge lidt på det, men kan ikke finde nogle programmer der skal kunne gøre det.

  Men det du kan gøre, er at oprette dine smileys som skabeloner i mappen Skabeloner, under Mine mapper. Derefter kan du, når du skriver en SMS, indsætte dem med Valg –> Indsæt –> Skabelon.

  Mvh. Martin

 17. Steen siger:

  Tak for hjælpen med smileys, Martin.

  Det er sgu dejligt, når du gider dele ud af de “guldkorn”, du har fundet ud af.

  VH
  Steen Christensen

 18. Susie siger:

  Hej Martin

  Fed side du her har fået lavet. Jeg købte en N 5500 for 3 uger siden og et 512 mb hukommelses kort til. Mit problem er, at når jeg sætter det nye kort i, så forsvinder alle spillende, og jeg får at vide, at jeg kan hente dem på http://www.my-sybian.com. Men det koster jo penge. Kender du et sted hvor jeg kan finde de spil som telefonen er født med helt gratis?

  Hilsen Susie.

 19. Martin siger:

  Hej Susie,

  Du kan vist hente alle programmerne via “Kataloger”-programmet på telefonen. Hvis du heller ikke har dette program, kan det hentes fra Nokias webside.

  Jeg har godt nok ikke selv prøvet at skifte hukommelseskort, men jeg ville starte med at udføre en fuld backup af telefon og kort i PC Suite, og så læse backupen ind efter at havde skiftet kortet. Så burde indholdet af kortet (inkl. programmer) være kommet med over på det nye kort. Men jeg har som sagt ikke selv prøvet det.

 20. Andersen siger:

  Hej hvad hedder den E2MAME, jeg skal hente til Nokia 5500? Jeg kan ikke lige finde den rigtige :(

  Mr. Andersen

 21. Martin siger:

  Hej hr. Andersen,

  Som jeg skriver i indlæget, er der ikke udgivet en version til S60 3rd Edition (Softwaren i Nokia 5500). Derfor har jeg også har lagt et link til en beta-version, der fungerer fint hos mig.

 22. Andersen siger:

  Okay, men er der overhoved en side hvor man kan få gratis MAME-spil?

  Mr. Andersen

 23. Martin siger:

  Hr. Andersen….

  Jeg har prøvet at beskrive situationen i mit indlæg, men jeg kan sagtens gentage mig selv…

  Da der på de fleste roms er copyright, følger der ingen spil med emulatoren. Men man kan sagtens finde en del på nettet.

  Jeg kan selvfølgelig ikke henvise til nogen specifikke sider, hvor der kan hentes copyright-beskyttet software. Men du kan jo prøve at søge på Google.

 24. Ifish siger:

  Tak for denne dejlige side til Nokia 5500.
  Der er vidst noget jeg skal i gang med, på denne telefon.
  Skal ned på posthuset og hente den nu :)

 25. Søren siger:

  Hvordan kan man overhovedet lave en ny tlf. uden smileys?
  Det giver jo ingen mening.

 26. Søren siger:

  Mht. Autolock. Så vidt jeg kan se, understøttes vores telefon ikke på siden.

  Vh. Søren

 27. Martin siger:

  Hej Søren,

  AutoLock fungerer fint på en Nokia 5500 Sport. Du skal bruge den fil der hedder “AutoLock v1.1 for S60 3rd edition”.

 28. Ifish siger:

  Findes der ikke noget software noget tv remote fjernbetjening. Det burde jo kunne lade sig gøre via infrarød..

 29. Søren siger:

  Mht. Autolock. Kan man indstille tiden for, hvornår den låser tastaturet?

  Mvh. Søren

 30. Martin siger:

  Hej Søren,

  Selvfølgelig kan man angive tiden for AutoLock.
  Jeg henviser i øvrigt til min første kommentar her på siden:

  Når programmet er installeret kan du finde det i menuen med personlige programmer. Her kan du tilpasse hvor lang tid der skal gå før tastaturet låses.

 31. Søren siger:

  Super! Mange tak.

 32. Olfert siger:

  Hej Martin.

  Super nice at du har lagt alle linksne, så man kan finde dem hurtigt.

  Jeg har lige investeret i et 512 Mb mircoSD kort til min 5500 Sport, og hver gang batteri niveauet kommer ned på én streng, slår telefonen SD kortet fra. Hvorfor det? Er det noget man kan lave om på? Eller det bare sådan?

  Mvh. Olfert Holte

 33. Martin siger:

  Hej Olfert.

  Jeg har kun brugt den medfølgende hukommelseskort. Da jeg ikke bruger min telefon til musik, har jeg ikke har den store grund til at udvide hukommelsen. Jeg har ikke oplevet at den slår kortet fra, men jeg har nok heller ikke haft den tæt på at løbe tør for strøm (min telefon sidder altid i opladeren om natten).

  Men hvis det ikke er en fejl i telefonen, lyder det faktisk som en ret smart funktion. Den primære opgave er vel trods alt stadig for en mobiltelefon, at kunne foretage og modtage opkald. Så ved at slå ekstra ting fra når den løber tør for strøm maksimerer jo muligheden for f.eks. at kunne foretage nødopkald.

  Men jeg kender som sagt ikke noget til “funktionen”. Måske er der andre som læser med, der kan give deres bud?

 34. Jonas siger:

  Hej Martin.
  Jeg kan ikke installere MSN. Hvor skal jeg ind, når jeg har sendt det til min mobiltelefon via USB-kabel.

 35. Martin siger:

  Hej Jonas.

  Filen skal ikke bare overføres via USB-kabel. Det skal installeres via programmet PC Suite – men det er vel det du allerede har gjort.

  Når programmet er installeret, finder du det under menuen Personlig på telefonen.

 36. Jonas siger:

  Hej Martin. Tak for hjælpen.
  Hvad med beskeder i indbakken? Kan man ikke slette dem på én gang?

 37. Martin siger:

  Til Jonas.

  Hvis du vil slette alle beskeder i din indbakke, skal du gå til indbakken og markere alle indlæg med Valg –> Markér/fjern mark. –> Markér alle og derefter slette dem med Valg –> Slet –> Ja.

  Til Ifish.

  Beklager jeg har været lidt længe om at svare, men jeg har tænkt en del over det. Det kunne være smart hvis telefonen kunne fungere som fjernbetjening, men IR-porten sidder i siden af telefonen, så det bliver lidt kejtet når man skal rette fjernbetjeningen mod fjernsynet.

  Jeg har desværre ikke kunne finde noget software, der gør det muligt at bruge IR-porten som en almindelig fjernbetjening. Det eneste jeg har fundet, er Psiloc irRemote. Men det er desværre ikke tilgængelig til S60 3rd (og heller ikke gratis).

  Men sig endelig til, hvis du finder noget der virker.

 38. Jonas siger:

  Hej Martin

  Det med berøring, jeg kan ikke få det til at virke, er der et speciel sted man rør.

  Mvh. Jonas

 39. Rosendahl siger:

  Hej
  Jeg kan ikke få mine rom filer vil at virke på min Nokia 5500 med beta-versionen af E2MAME. De virker imidlertid på min computer, så hvad kan være problemet. Jeg placerer zip-filerne i biblioteket oprettet af programmet ved installationen, men programmet kan ikke finde dem ved hjælp af søgefunktionen.

 40. Jan siger:

  Her er en side med masser af wallpapers til iPod, PPC. Derudover er der store mængder Javaspil, ringetoner, temaer, videoer osv til mobiltelefoner (herunder Nokia).
  Håber I kan bruge det: http://www.foneyah.com

 41. Martin siger:

  Til Jonas.

  Jeg har ikke selv kunne finde ud af, at få berørings-funktionen til at fungere. Så det har jeg desværre opgivet. Men hvis der er noget det i den bedst 1-2-3-stil, kan fortælle hvordan der fungerer, lytter jeg meget gerne.

  Til Rosendahl.

  Det er også lidt besværligt med rom-filerne. Det er ikke alle MAME-rom der virker i alle MAME-versioner. Følgende er klippet fra E2MAME’s webside:

  Some people report problems getting their MAME roms to work with EEMAME. A common cause for this is that different MAME versions require slightly different roms. Since E2MAME is based on a quite old MAME version, MAME 0.37b7, its rom files are often incompatible with rom files from the current MAME version. Read on to find out how to create roms files that are compatible with EEMAME from your current rom file collection!

  Jeg har prøvet med en god del rom-filer og brugt programmet ClrMamePro som beskrevet på E2MAME’s webside. Det gjorde, at jeg endte op med en håndfuld brugbare rom-filer. Jeg har ikke tænkt mig at skrive en vejledning til ClrMamePro, så læs beskrivelsen på websiden og søg på nettet.

  Til Jan.

  Jeg håber du får procenter for din anbefaling af FoneYah, for jeg kan ikke finde noget specielt inspirerende på siden. Bare designet og brugervenligheden får mig til at klikke væk. Men tak for linket. :-)

 42. Jones siger:

  Jeg har lagt E2MAME ind på min 5500 og efterfølgende lagt spil ind i mappen til det, men de hakker meget og er ikke nemme at bruge. Blandt andet Bubble Bobble; det hakker bare for meget. Hvad gør jeg ved det?

 43. Martin siger:

  Hej Jones,

  Du kan tilpasse en del forskellige ting i indstillingerne til E2MAME. Jeg tror dog det eneste jeg gjorde, var at slå lyden fra. Måske har det gjort forskellen, for det fungerer fint hos mig. Jeg slog lyden fra som det aller første, da jeg synes lyde fra computerspil (især på folks mobil-telefoner) er voldsomt irriterende.

 44. Jonas siger:

  Hej Martin

  Kan du finde Wayfinder Navigator Europa 6.50 (S60v3) gratis.

 45. Martin siger:

  Hej Jonas.

  Wayfinder Navigator lader til at være et kommercielt produkt. Jeg kan i hvert fald ikke finde det som freeware. Så du bliver nok nød til at fiske pungen op af lommen.

 46. Jonas siger:

  Hej Martin.
  Er det gratis at bruge MSN til Nokia 5500?

 47. Martin siger:

  Hej Jonas.

  Jeg har allerede skrevet alt hvad jeg ved i indlæget.

  Der står ikke noget om det i programmet, men jeg har flere stede på nettet set folk skrive at programmet kun virker 3 måneder. Hvis dette skulle være tilfældet kunne man i stedet prøve Hier, eller en af de andre alternativer.

 48. Kasper siger:

  Hej Martin.
  Har du prøvet Nokias text-to-speech-program:
  http://europe.nokia.com/A4286225

  Kasper Hyllested

 49. Martin siger:

  Hej Kasper.

  Ja, der er i 5500’eren mulighed for at få læst sin SMS op. Det fungerer ganske fint; måske bedst hvis man bruger funktionen, når man kører bil. Men det er ikke rigtig noget jeg bruger.

 1. 25. marts 2007

  […] Martin Daugaard har samlet et par rigtigt gode links til gratis software til Symbian telefoner. Du kan se dem her. Jeg har desværre ikke selv en Symbian telefon, så jeg har ikke testet dem og kan ikke svare på […]