Videre med Vista – på ny PC

Nu har jeg i næsten tre måneder kørt med en utålelig langsom Microsoft Vista på min computer. 512MB ram er bare ikke nok til Vista. Og når det billige bundkort, og især det integrerede grafikkort driller, så får man nok.

Fujitsu-Siemens ESPRIMO Edition P2511Så nu har jeg købt en ny computer. Og for første gang har jeg købt en mærkevare-pc. Det blev til en Fujitsu-Siemens ESPRIMO Edition P2511, opgraderet til 2GB ram. Det er nok ikke en maskine til spille-freaks. Men for én som mig, der primært bruger den til webudvikling og kontorbrug, er det et rigtig godt valg.

Men så virker Vista også som det skal; som en drøm! I mit tidligere indlæg om Vista, fortalte jeg at min gamle computer fik 1,0 i Windows Experience Index’et (WEI). Min nye computer får 3,5. Det nye Aero og 3DFlip kræver et WEI på mindst 2,0 – så computeren understøtter fint de nye visuelle effekter. WOW!

Du kan se min WEI-rapport her: Windows Experience Index: 3,5

You may also like...

3 Responses

 1. Christian siger:

  Bare vent havde jeg nær sagt… Jeg er bestemt ikke imponeret.
  Jeg installerede Vista Premium på en lækker ny Thinkpad T60p. Jeg fandt ligesom dig hurtigt ud af 1gb ram slet ikke var nok så der kom 2 gb.
  Min maskine blev gradvist langsommere og langsommere og til sidst så langsom at jeg ikke kunne lave mit daglige arbejde. Det var så det eventyr… Jeg har idag igen Windows XP og er glad for det ;-)

 2. Søren H. M. siger:

  Jeg er rigtig glad for Vista. Jeg kører det på min Zepto-laptop (4,6 i WEI), og det køre lækkert. Jeg startede ud med 1 GB ram, og det gik såmænd fint, senere fik jeg en ekstra, og kunne godt mærke forskel.

  Min computer er da også blevet langsommere, end den var da Vista var nyinstalleret, men sådan var det også med XP, Vista er ikke værre her hos mig – sådan går det når man er nørd og installere en masse mystiske programmer, som man tror man får brug for og derfor ikke sletter :P. Jeg bør nok snart formatere den…

 3. Peter Dremstrup siger:

  Ja, kender det godt, som Søren, havde jeg også kun 1 gb ram i, da jeg installerede vista først, og i starten kørte det okay, tror min WEI var 4,5 er ikke sikker, men nu har jeg købt 2 gb ram oven i, så nu er det min processor der er flaskehalsen :(. Men det kører flydende nu, den er langsom til at starte op, men det er min egen fejl (skrivebordet er fyldt, harddisken er næsten fyldt, osv.). Men tillykke med den nye computer :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *