Hvilken HD-optager skal jeg vælge?

KlaptræJa, så skete det at min Kiss DP-1500 DVD-afspiller gav op, så nu må jeg have anskaffet mig en ny. Men når jeg nu alligevel skal investere i en DV-afspiller, kunne det jo ligeså godt være en harddiskoptager, så jeg også kunne skrotte videomaskinen. Det er heldigvis ikke så tids-kritisk da vi stadig kan afspille DVD’er i Playstationen.

Men mit problem i denne sammenhæng er, at jeg ikke kender så meget til harddiskoptagere. Hvad skal man se efter? Og hvad er faldgrupperne?

Så jeg håber der er nogen der kan hjælpe med, hvad man skal kikke efter, eller måske endda forslå hvilken model jeg skal købe. Jeg har prøvet at lave en liste over hvad jeg forventer af den.

 • Harddiskoptager
 • Netværksinterface (RJ45)
  Vise billeder og afspille musik fra computer/NAS på netværket.
  Evt. afspille netradio/nettv.
  Evt. mulighed for at sætte til at optage, via webinterface.
 • DVD-drev
  Behøver ikke være brænder, hvis videoen kan overføres til en computer.
 • Redigerings mulighed
  Altså slette dele af starten og slutningen af en optagelse.
  Måske endda klippe reklamer ud.
 • Man skal kunne afspille en video, mens der optages.

Er det nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg skal købe. Er min liste ovenfor urealistisk?

You may also like...

10 Responses

 1. Lars Jacobsen siger:

  Du skal selvfølgelig læse den seneste test på http://www.pcworld.dk/art/8889
  – og eventuelt også besøge http://www.recordere.dk.

  Men så vidt jeg er orienteret så er problemet dit krav om RJ45-stikket. Det bliver tilsyneladende for nørdet for producenterne, som holder sig fra det.

  Nu skriver du ikke hvad du skal bruge Ethernetstikket til, men jeg går ud fra at det er for at hente optagelser ud. Her er det vist kun Kiss DP-558 som kan opfylde det.

  Det er en ældre model (2+ år), har kun 10 Mbit stik (sender/modtager med 1,7 mb/s) og skal have alternativt firmaware (nemt nok at smide i) for at køre optimalt. Men så virker det til gengæld bare.

  Jeg bruger min DP-558 ganske ofte, er vild med muligheden for at programmere den over nettet når jeg ikke gider rejse mig / er ude og rejse. Maskinen fungerer som en FTP-server, så det er nemt nok at sende og modtage. Ekstra plus er DivX-afspilning og fjernadgang.

  Minuser er højt strømforbrug ved både brug og standby, ustabile modeller (har jeg ikke haft problemet med så længe jeg bruger alternativt firmware), ingen wifi og kun begrænset opskaling. Samtidig savner jeg HDMI, men bruger component i stedet.

  Du kan også overveje et MS Mediecenter, f.eks. baseret på en lille Shuttle-box. SG33G5, som har indbygget HDMI, kunne være en mulighed. Den står på mit skrivebord pt. og venter på en Intel cpu, men andre har testet den her: http://www.tweakup.dk/readmore/10761/

  Jeg er dog ikke selv så tændt på mediecentre fordi jeg ikke synes at standby, vågne op etc. er helt optimale.

 2. Martin siger:

  Jeg har kikket lidt på Kiss’ VR-558 (Kan ikke helt gemmeskue hvad forskellen på VR-558 og DP-558 er). Men den understøtter så vidt jeg kan se kun Kiss PC-Link, og ikke UPnP, hvilket ville være smart da min NAS understøtter det.

  Ang. netværkforbindelsen, så har jeg ikke så mange krav til hvad den skal kunne. Men når man nu har internet (og adgang til sin NAS) i hele huset, skal det da også anvendes. Så det oplagte er at kunne vis sine billeder, og afspille lyd og video, via UPnP fra NAS’en.

  Jeg er ikke så tændt på en mediacenter. Jeg synes det er overkill. Jeg vil ikke have en computer stående i min stue. Men et eller andet embedded mediacenter ville være ok (det kan man vel også sige at Kiss’en er).

  Så hvis jeg skal opdatere min liste er de to allervigtigste funktioner:
  – UPnP adgang til data på min NAS.
  – Optage TV til disk, samtidig med at man ser DVD eller optaget tv.

  Jeg ved ikke om alle optagere kan det sidste – det skulle man da synes at de kunne.

  Og som du nævner Lars, så ville et lavt strømforbrug (især i standby) være klart at fortrække. Det var især derfor jeg skiftede min Windows Server ud med en NAS.

 3. Lars Jacobsen siger:

  Forskellen på DP og VR er designet og harddisk størrelsen.

  Hvis netværk er til UPnP er vigtigt, så er DP/VR-558 udelukket. Det er først fra DP-1600 som er udstyret med den slags. Desværre har den så ikke en harddisk. Meget irreterende, derfor får de også slag i vores anmeldelser normalt.

  Til gengæld kan en DP-1600 streame fra en DP/VR-558. Så måske er løsningen to enheder, jeg kan ihvertfald ikke lige se hvilke andre produkter der opfylder dine krav.

 4. Martin siger:

  Det ser ud som om jeg har en rigtig udfordring foran mig. Kiss DP/VR-558 understøtter ikke UPnP, og efter hvad jeg har læst mig frem til kan den heller ikke optage og afspille samtidigt. Øv. Er der nogen der kan bekræfte det sidste.

  UPnP kan jeg måske leve uden – da jeg med lidt bøvl kan få installeret en alternativ Kiss server – DP500-Serv – på min NAS. Men det er virkelig et minus hvis den ikke kan afspille og optage samtidigt. Ellers virker DP/VR-558 som et udemærket produkt.

 5. Lars Jacobsen siger:

  Det er rigtigt at DP/VR558 ikke kan optage fra timer og vise samtidig. Det er ret mystisk da man kan optage og se samtidig hvis man trykker på recordknappen.

  …der er nok en grund til at Linksys skiftede hele platformen og reprogrammerede systemet da DP-1600 kom ud :-)

 6. Martin siger:

  Mange tak for dine kommentarer, Lars.

  Jeg må nok bare indse, at jeg ikke kan få alt i ét, og derfor nok må nøjes med en “almindelig” DVD/HD-optager. Jeg har kikket lidt på RH278H fra LG Electronics. Den er ikke så dyr og ser fin ud, og så har den også Scart stik til mit gammeldags fjernsyn.

  Så må jeg nok udsætte mit UPnP/Mediecenter til senere. Måske skulle man bare nøjes med en lille boks til stereo-anlægget – i stil med NOXON 2 Audio fra TerraTec.

 7. Lars Jacobsen siger:

  Terratec iRadio eller en af de andre Noxon er et bud. Jeg har en Noxon hvor wifien er stået af, men something ellers virker ok. Rimelig alsidig.

 8. Mick siger:

  Jeg har en DP-1600 til salg. Den er helt ny – købt i oktober måned og brugt i max 30 min. Sælges pga. køb af Philips Soundbar med nogen af de samme funktioner. Ny-pris 2500 kr – sælges for 1500 kr.

 9. Martin siger:

  Hej – og tak for alle jeres kommentarer.

  Jeg endte med at købe en RH278H fra LG. Den er faktisk ret lækker. Pænt design og logisk opbygget menu. Jeg har ikke fået testet alle funktioner endnu (jeg pakkede den ud i går), men den virker lovende. Så nu er video-maskinen blevet kørt ud på et sidespor.

  Men Lars, den opfører sig faktisk lige som din Kiss. Man kan godt afspille en optagelse, mens der optages – hvis man har bruge record-knappen, men ikke hvis man har timet optagelsen. Mon det er en generel ting for harddisk-optagere?

  Men timeshift-funktionen! Den tror jeg, at jeg vil blive glad for.

 10. Claus siger:

  Hej Stevnhoved!

  Jeg har lige købt Panasonics topmodel.. Den kan det hele og forhandleren fortalte at jeg også kunne gå i Blockbuster og leje film for derefter at smide dem ind på harddisken.. Det er sku ok!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *