Ophavsret på blogindlæg

Man undres nogle gange over, hvad man kan finde på internettet. Og hvem der mon kan være ophavsmanden til den slags. Oftest står man bare med spørgsmålet “Hvorfor?”.

Sådan en oplevelse har jeg haft i dag. Jeg fandt flere af mine indlæg fra denne weblog på en anden internet-side. Nu er det ikke den store kunst at bryde ophavsretten og stjæle andres tekster på internettet. Det kan endda ske helt automatisk, ved at oprette indlæg fra et RSS feed. Men det er stadig et brud på ophavsretten.

I kan – ud over på denne blog – nu også finde mine indlæg her:

Det er altså lidt underligt.

Jeg har endnu ikke besluttet hvad jeg vil gøre ved krænkelsen af min ophavsret. Helst så jeg jo bare at det blev fjernet. Der er jo ingen grund til at indholdet ligger flere stedder på nettet. Måske ender dette indlæg også på ovenstående side – det ville næsten være morsomt.

Hvis jeg har læsere, der har en holdning til denne slags “lån” fra andres blog-indlæg, må I meget gerne kommentere her. Altså på min egen weblog – stevnhoved.dk

(c) 2008 Martin Daugaard Stevnhoved – stevnhoved.dk

You may also like...

7 Responses

 1. Lars J siger:

  Hvordan kan vi vide at det ikke er dig som har kopieret den stakkels mands hjemmeside? :-)

  Aj, spøg til side: Mail ham og hvis han ikke svarer så tage fat i hans hostingfirma. De flester lukker hellere en gang for meget end en gang for lidt.

 2. Martin siger:

  Det var selvfølgelig let at forudse. Men nu er dette indlæg også endt på copycat-siden.

 3. Det vigtigste er at du sørger for at ham banditten altid linker tilbage til kilden, din side, så Google ved hvor originalen er og derfor hvilken version der tæller.

  Det klares med et plugin: http://yoast.com/wordpress/rss-footer/

  Sørg også for aldrig aldrig at linke til hans site. (slet det link som du har i ovenstående post).

  Når de to ting er på plads, er det tid til at overveje hvad der evt ellers skal gøres ved sagen. De vigtigste skadevirkninger er dog undgået, hvis han altid linker tilbage dit oprindelige indlæg.

 4. Martin siger:

  Jeg har også før tænkt på at bruge den slags plugins, der kan tilføje en ekstra tekst for hvert indlæg i feedet. Men jeg må indrømme, at jeg ikke regnede med, at der var nogen, der kunne få noget ud af at kopiere mine indlæg om hid og hist – hvor lang de fleste kun er relevante for folk, der i forvejen kender mig. Men det kan være at det desværre er det der skal til.

  Ang. linket ovenfor, vil jeg ikke fjerne det, da det er ret så relevant for dette indlæg. Men jeg har puttet et rel=”nofollow” på linket. Så anvender Google det ikke til beregning af PageRanks.

  Jeg tror, at det jeg vil gøre, er at sende en mail til hans udbyder, og bede dem sætte en stopper for det. Han har desværre ikke en e-mail på sin side, så jeg kan ikke nøjes med bare at henvende mig til ham.

 5. 2mmy siger:

  Hej
  Ja det er mig der er indehaveren af det site, og jeg mener da jeg er i min fulde ret, jeg bruger dine rss feeds vil jeg tro som jeg har fra rsskataloget, og mig begyndt er rss feeds påregnet til at at andre folk kan bruge dem på deres hjemmesider… men det er åbenbart ikke meningen med dit, så jeg sletter det da igen

 6. 2mmy, da du valgte at bruge rss-feedet, glemte du at tage det link med, som hver ny post indeholder. Linket tilbage til kilden. Hvorfor?

 7. 2mmy siger:

  Fordi jeg bruger et script til at håndtere alle mine rss feeds, og det tager det åbenbart ikke med, havde jeg ikke lige lagt mærke til, gik lidt hurtigt med at lave siden… men alt er slettet nu, vil ikke skabe problemer eller have nogle til at føle jeg stjæler deres content.. var mit første forsøg på en “mainstream” blog har kun lavet adult sites de sidste par år, og der er rss feeds brugt en lidt anden måde åbenbart.. men jeg undskylder mange gange :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *