Formel 1 i biografen

Billede af en biografVi var i dag en tur til København for at se Monacos Formel 1 Grand Prix i Palads biografen. Nordisk Film har valgt at vise de fleste af årets løb i et par af deres sale, og vi tænkte at de kunne være en rigtig fed oplevelse at se Formel 1 på det store lærred. Og trods alt en smule billigere, end at tage af sted og se det live. Her følger en anmeldelse af arrangementet.

Kvalitet
Nordisk Film havde valgt at vise Formel 1 fra TV3 Puls, med alt hvad der deraf følger med. TV-signalet var ikke meget bedre end på vores eget fjernsyn. Jeg har ikke meget forstand på HD og den slags, men HD tror jeg bestemt ikke det var – det var ganske grynet. Men et stort lærred var det da. Lyder var heller ikke god. Flere gange røg lyden i den ene side for en periode. Om det skyldtes TV-signalet eller biografens tekniske udstyr ved jeg ikke.

Reklamer
Da det bare var TV3 Puls der blev vist var der reklameafbrydelser i selve løbet. Det er total uacceptabelt. Når man betaler for at se noget i biografen accepterer man reklamer før programmet starter; men ingen reklamer undervejs. Det kan godt være at nedenstående reklame er meget sjov, men det er ikke det man vi se. Man vil se hvordan løbet udvikler sig.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yi9ySwVYmdY[/youtube]

Optakt og efteranalyse
Ifølge billetten startede programmet en halv time før løbsstart, men TV3 Puls’ optakt startede en time før, så vi så kun halvdelen af optakten. Det synes jeg er ret underligt. Enten viser man optakten på en hel time – eller ej. Og efter løbet var de alt for hurtige med at at skulle rydde salen og slukkede for billedet. Så vi fik hverken set pressemødet eller den efterfølgende analyse fra TV3 Puls. Det syntes jeg også var lidt underligt.

Atmosfære
Selvfølgelig er det federe at se Formel 1 sammen med andre entusiaster, end bare at sidde hjemme i sofaen. Og biografens popcorn var meget bedre end dem vores mikrobølgeovn kan diske op med. Der var næsten kun mænd i salen. Det er nok mest en mandesport, selv om det er Katrine der har lært mig at se Formel 1. Langt de fleste var Ferrari-fans, hvilket man kunne høre når de overhalede, men jeg havde gerne set en del flere med Ferrari-tøj og Ferrari-kasketter.

Konklusion
Ud over et større lærred, kunne Nordisk Film ikke tilbyde mig mere end vores gamle billedrørs TV kan. Derfor ser vi nok de resterende løb fra sofaen. Jeg havde bestemt forventet High Definition kvalitet og ingen reklamer under løbet, for mine 65 kroner. Hvis det handler om økonomi, så havde jeg gerne betalt mere for bedre kvalitet. At gå i biografen handler jo om at få en oplevelse.

2 ud af 5 Ferrari-racere…

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *