EasyInstall Software Deployment

I dag vil jeg anbefale et danskudviklet deployment-værktøj. Det er selvfølgelig ikke relevant for den almindelige private pc-bruger, men en virksomhed skal ikke have mange pc-arbejdpladser før det kan gøre en rigtig stor forskel.

Værktøjet hedder EasyInstall, er udviklet af IXP Data, og kan erhverves fra deres webside ud fra en meget overkommelig prismodel.

EasyInstall konkurrerer med en række lignende produkter, som Microsoft Configuration Manager, Altiris, og Capa Installer, men jeg vil nu påstå at EasyInstall får jobbet udført meget lettere og simplere. Flere af de konkurrerende produkter er så avancerede at de kun kan administreres af produkt-specialister. EasyInstall er så simpelt at anvende, at den daglige administration af arbejdspladser uden tøven kan varetages af en servicedesk – som den også retteligt bør.

EasyInstall består i grove træk af 3 komponenter: En server applikation, en klient applikation, og en administrations applikation. Alle klient-pc’er har et agent-software installeret, som snakker sammen med serveren, og som installerer applikationer når de er blevet bestilt på serveren. Serveren tilgås via administrations-værktøjet.

EasyInstall ligner måske ikke en Ferrari – men det er noget nær hvad man finder under motorhjelmen. EasyInstall har rigtig mange funktioner, hvor nogle af dem der er væsentlige at fremhæve er: OS Deployment, Package Deployment, Software Metering, Hardware Inventory, Remote Management.

Men en video siger mere end tusind ord, så jeg vil overlade ordet til Jan F. Jakobsen fra IXP Data, der vil demonstrere EasyInstall. Der er flere præsentationer at finde på www.ixpdata.dk

[flv]http://www.ixpdata.dk/images/video/EasyInstall_Demo.flv[/flv]

EasyInstall gør halvdelen af arbejdet for dig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *